Ziekenhuisopname - Reisverslag uit Hoofddorp, Nederland van Eva Goldsmit - WaarBenJij.nu Ziekenhuisopname - Reisverslag uit Hoofddorp, Nederland van Eva Goldsmit - WaarBenJij.nu

Ziekenhuisopname

Blijf op de hoogte en volg Eva

29 September 2012 | Nederland, Hoofddorp

Daag lieve lezers,

Vorige week zondag begon een week van ziek zijn, ellendig voelen en veel slapen. Lisa werd zondag niet lekker, even langs het ziekenhuis gegaan. Hier kreeg ze medicijnen voor de malaria, bloed was niet geprikt maar ze had alle symptomen van malaria. Stad en land af moeten zoeken voor de medicijnen, aangezien ze niet in het ziekenhuis en in ons dorp te verkrijgen waren. Gelukkig had de broer van Lisa de medicijnen in een ander dorp kunnen halen.
De volgende dag voelde Lisa zich eigenlijk veel zieker worden en zijn we weer naar het ziekenhuis gegaan. Hier is ze op een bed gaan liggen en niet meer van af gekomen. Wat maakte ik mij zorgen... Lisa was zo slap als een dwijl en ziek. Ik heb voor haar gezorgd, haar gewassen, spullen uit haar hutje gehaald, alles wat ik voor haar kon doen. Tot dat.... Dinsdag avond ik mij eigenlijk ook niet zo lekker voelde worden. In de nacht is mijn grote angst tot werkelijkheid gekomen, spugen, spugen, spugen. Overal pijn in mijn lichaam, koorts en zo slap als een vaatdoek. Ja, ik wist hoe laat het was. De volgende ochtend pakte ik mijn tas, ik pakte mijn tas meteen in met het idee dat ik opgenomen werd in het ziekenhuis. Mijn Ghaneze moeder moest hard lachen, maar ik kon dat op dat moment niet.
In het ziekenhuis aangekomen ontving een collega mij en vroeg hoe het ging. Ik zei dat het niet goed ging en storte mijzelf neer op een stoel. De tranen kwamen als een waterval mijn ogen uitgerold, opluchting dat ik in het ziekenhuis was. Maar aan de andere kant wilde ik niet huilen omdat het hier in Ghana niet normaal is als volwassene te huilen. Ja, probeer dat maar eens in te houden.
Ik ben daarna naar Lisa gegaan en ben bij haar in bed gekropen. Mijn bloed werd afgenomen en toen was het wachten op de dokter. Toen de dokter er was, kreeg ik te horen dat ik malaria had, wat een verassing. Er werd bij mij een infuus geprikt en ik werd opgenomen.
Totaal heb ik 3 nachten in het ziiekenhuis verbleven. Ben vanmorgen uit het ziekenhuis ontslagen, voel me al weer stukken beter. Van de week voelde ik mij echt ellendig en ik dacht dat dit nooit over zal gaan. Lisa heeft nog veel last van de bijwerkingen van de medicijnen, zij had sterkere gekregen. We houden ons nu vooral rustig.

Daarin tegen zorgde iedereen super goed voor ons. Ongeveer het hele dorp was er van op de hoogte en er kwam ook regelmatig iemand even bij ons kijken of ons groeten. We worden volgestopt met eten, echter staat onze maag daar totaal niet naar.

Stapje bij beetje gaat het dus beter. Hoop dat we snel weer helemaal de oude zijn en dat we voor andere kunnen zorgen in plaats van elkaar.

Veel liefs, Eva

• 29 September 2012 - 17:45

Pap En Mam:

Vanaf NU gaat het de goede kant op!!! Wat zullen jullie nu een inlevingsvermogen hebben als er malaria patienten binnenkomen :)...pas goed op elkaar... en...go for it, girls !!!! xxxxxx dikke kus!!

• 29 September 2012 - 18:07

Paul En Paulien:

hoi eva
    wat zijn we blij dat je weer opgeknapt bent en dat je zo goed voor lisa hebt gezorgd
    gelukkig dat jullie met zijn tween zijn om elkaar te steunen
    nu hopen dat die shit wegblijft en dat jullie nog kunnen genieten.
    groetjes paul en paulien

• 29 September 2012 - 18:14

Tanja:

Wat een verhaal eva,ik hoop dat jullie weer heel snel opknappen,zodat jullie weer lekker aan het werk kunnen gaan.groetjes tanja xxx

• 29 September 2012 - 18:53

Denise (vriendin Van Lisa):

Hoi Eva, erg goed om te lezen dat Lisa en jij zijn opgeknapt, dat werd wel eens tijd ook! Fijn dat jullie zoveel steun bij elkaar vinden! Nu uitrusten en genieten van alles samen. Groetjes aan Lisa, Liefs Denise

• 29 September 2012 - 19:23

Ingrid:

Hey Eef, gelukkig knap je weer op.
    Wat een verhaal zeg!!
    Hoop dat je weer gauw op de been bent zodat je nog veel indrukken op kan doen.
    Liefs uit Holland.

• 29 September 2012 - 19:33

Carl José Adrián:

Ik had al zo'n vermoeden...dacht er de hele week aan...maf hè.
    Hopelijk gaat jullie gezondheid nu als een speer weer omhoog.
    dikke kussen van ons 3-en

• 30 September 2012 - 08:14

Geeske:

He getverdemme! Het zit je niet mee schat! Hopen dat het vanaf nu allemaal beter wordt maar daar heb ik alle vertrouwen in!! Probeer je nog wel een beetje te genieten? :)

Dikke kus xxx

• 30 September 2012 - 12:06

Jeanette:

Eva, respect!

• 30 September 2012 - 15:02

Linda:

Ben trots op je! Genieten dat ik je gister weer even gezien heb, weer stralend zoals je hoort te zijn. Vaatdoekje spelen doen we niet meer in Ghana, goed? Veel liefs en tot snel! Xx Ghanamattie

• 30 September 2012 - 17:24

Hested:

Dag lieve Eva,

Pas goed op jezelf en op elkaar! Wij weten dat julie het kunnen, maar nu maar even rustig aan doen.

Liefs
    Hested

• 30 September 2012 - 18:21

Ray:

Hoi Eef,

Wat een verhaal. Gelukkig gaat het nu weer beter met jullie. Hebben de mensen in het dorp niet vaak last van de malaria, of zijn zo goed als resistent geworden?

Liefs, San, Ray en Ster

• 30 September 2012 - 21:25

LIDA LETTE:

HE LIEVE EVA
    WAT HEB JE IEDEREEN WEER LATEN SCHRIKKEN.
    FIJN DAT JE JE ALWEER WAT BETER VOELT GELUKKIG
    BEN JE EEN BEKENDE IN HET ZIEKENHUIS.VOLGENDE KEER WEER EEN VROLIJK