Week ziekenhuis
Blijf op de hoogte en volg Eva
06 September 2012 | Nederland, Hoofddorp
Drukke week werk achter de rug, morgen laatste dag werken. Veel indrukken gehad en een totaal andere wereld. Ook op het werk. Ik kan een heel boek werk schrijven over fouten en niet goed handelen van de collega's. Echter ga ik dat niet doen en ik let er ook niet meer op. Het enige waar ik op let is mijn eigen veiligheid :) De collega's zijn wel allemaal erg gezellig en leuk. Dat houdt het werk dan wel sappig!
Ik kan veel leren van de dokter, hij legt alles goed uit en wilt er ook de tijd voor nemen. Veel opnamens gezien, mensen die malaria hebben en erg ziek zijn.
Gister werd er een man binnengebracht, hij werd uit een rolstoel getilt.. Ik keek, die man was meer dood dan levend. Hij werd meteen naar de dokter zijn consulting kamer gebracht. Hier word hij onderzocht en de dokter zegt al snel dat het lever problemen zijn. Er word een infuus ingebracht en de patiënt wordt doorverwezen naar een groter ziekenhuis in de stad. De man wordt ingeladen in een taxi, ik ren er achteraan met het infuus. Ergens denk ik.. Die man is niet van de een op andere dag zo ziek geworden.
Daarnaast leek het wel of Lisa en ik gister de estafette hadden naar het toilet. Na een heel aantal keer het toilet te hadden bezocht zei een collega; EN NU GAAN JULLIE NAAR DE DOKTER. Nou, daar stonden we dan bij de dokter. Moest bloed laten prikken, had gelukkig geen malaria. Heb antibiotica gekregen en slik wat anti-diarree pillen.
Mijn kleine zusje is niet meer bang voor me! Ze is gister bij mij in slaap gevallen. Ze hing aan mijn buik als een klein aapjes. Zo schattig. Toenet kwam ze huilend aangelopen op de compound. Mijn Ghaneze moeder was op dat moment niet thuis dus ik ving haar op. Met twee open armpjes kwam ze naar me toegerend. Ja.. Dat is dan wel heel lief en ik moet zeggen, dan komen de moeder gevoelens omhoog :)
Van het weekend gaan we naar Mole National Park. Even een weekendje eruit.
Gaat voor de rest hier goed, begin steeds meer te wennen. Mijn familie is ook erg lief voor me. Mijn Ghaneze moeder stopt me vol met eten. Haar conclusie van mijn diarree was ook dat ik niet goed genoeg eet, haha!
Ik kreeg net lekker 4 vers geplukte bananen, daar zei ik geen nee tegen!
Ik zal straks nog even kijken of ik bij dit verslag nog wat leuke foto's kan posten. Ga eerst even eten :), ja.. begin al in de Ghaneze mood te komen; eten en slapen.
Veel liefs, Eva
06 September 2012 - 20:51
Pap En Mam:
Wat leuk... Mole.... Dat wordt olifanten spotten.... Pas op voor de brutale bavianen....en geniet van de hopelijk aanwezige douche :)!!!! Veel plezier samen met Lisa xxxx pap en mam -
06 September 2012 - 21:32
Hester:
Hi Eef,
Goed om te horen dat je je wel vermaakt. Doe je voorzichtig niet te ziek worden he, maar de diarree zal wel komen door het andere eten.
Veel plezier dit weekend!
Liefs -
06 September 2012 - 21:39
Carl:
hey Eva en Lisa, veel plezier dit weekend
heb nog wat info:
6 Kilometer voor de ingang van Mole National Park , in Larabanga, staat de oudste moskee van Ghana. Een juweeltje. De man die deze moskee bouwde is begraven naast de moskee. 7 Dagen na de ter aaarde brenging begon er een boom te spruiten: een Baobap boom. Elk jaar worden de bladeren van de boom gekookt en verdeeld onder de mensen van de 7 dorpen rond Larabanga.
Ik zag een foto en het ziet er erg mooi uit dus neem de hoofddoeken mee!
doei
José Carl Adrián
07 September 2012 - 08:57
Astrid Kraaijeveld:
Ha Eva, wat goed van je te horen. Veel plezier dit weekend! Wat een andere wereld! Veel liefs van Astrid -
07 September 2012 - 20:36
Ted:
Hi Eef,
Gelukkig heb je geen malaria!
Veel plezier in het National Park!
Ciao