Dag 1 Accra - Reisverslag uit Hoofddorp, Nederland van Eva Goldsmit - WaarBenJij.nu Dag 1 Accra - Reisverslag uit Hoofddorp, Nederland van Eva Goldsmit - WaarBenJij.nu

Dag 1 Accra

Blijf op de hoogte en volg Eva

27 Augustus 2012 | Nederland, Hoofddorp

JEEEEEEEEEEEEEJ! Na een halfuur wachten, doet hij het; mijn dongel! Dus ik kan op het internet.
Gister veilig geland, een prima vlucht gehad. We werden zeer verwend door het personeel van de KLM. Als jullie het lezen, nogmaals bedankt!
Nadat we waren geland hebben we eerst een uur in de rij moeten staan voor de immigratie dienst. Daarne zijn we door gegaan naar de baggageband, beetje zweetokseltjes of alle koffers wel goed waren aangekomen. De baggageband leek wel een kermis/achtbaan, Lisa werd half meegesleurd over de band toen ze haar koffer wilde pakken. We hoefde gelukkig niet door de baggage check! We liepen verder om opzoek te gaan naar Vic, of althans het bordje MEET AFRIKA. We kwamen een hal binnen en er waren allemaal bordjes te zien, behalve die van Meet Afrika. Toen we een deur doorgingen stonden daar nog wel een stuk of 50mensen met allerlei bordjes, en ook die van Meet Afrika gelukkig!

Na een slechte nacht slapen, aangezien alles hier heel gehorig is en de familie tot laat opblijft en weer om 5u naast bed staat, was het weinig slaap. Vanmorgen een heerlijk ontbijt gehad van Vic. Daarna zijn we met Haroena naar de city gegaan. Wat een andere wereld.. Overal mensen, overal mensen die vanalles verkopen! Overal waar ik loop denk ik van oh, moet je dat zien! Maar nog geen 2 stappen verder zie ik weer wat anders verbaasinwekkends. We zijn over de markt gelopen, wat een chaos! Iedereen gaat allerlei kanten op en er is volop vanalles te zien.

Nadat we over de markt waren wezen lopen gingen we met een Tro Tro naar het strand. Een Tro Tro is een busje die zeg maar.. Vol gestampd word met mensen en dan vertrekt, ergens naar toe. Zit het busje vol, passen er altijd nog wel mensen bij. Ik heb mij er maar bij neergelegd niet mee te kijken met het verkeer en in te denken dat de chaffeur kan rijden, anders zou de kramp nog in mijn kuit schieten van het 'meedenken en rijden'. Op het strand was het heerlijk, lekker zonnetje en een zeer aangename wind.

Toen Haroena weer bijgekomen was van het slapen waren we verder gegaan, ik moest echter nog een dongel zien te vinden voor internet op mijn laptop. We gingen met de tro tro, toen we op een gegeven moment uit moesten stappen leek het wel of we in de onderwereld waren beland. Allerlei kleine steegjes met kleine kraampjes. Lisa werd constant bij haar armen gegrepen door mensen die vanalles aan haar wilde verkopen. Haroena moest er wel om lachen, maar wij voelde ons eigenlijk niet welkom haha. Het is trouwens normaal als je hier iemand 'roept' ssssssssssssssssstttt te doen. Een soort sissen. Als mensen dat in Nederland doen, denk je van wie wilt er nou weer aandacht van me. Maar hier is het dus normaal, ookal voelt het nog niet normaal.

De laatste tro tro die we namen naar huis, viel bijna uit elkaar van ellende. De stoel van de chauffeur zat los, hij ging met een steen er op slaan om hem enigsinds stabiel te maken. Daarnaast lagen alle draden onder het stuur open en blood. EN de deur kon niet dicht, hahaha. Nou ik kan er eigenlijk wel om lachen. Eerst had ik zoveel angst om uberhaupt in zo een auto te stappen, maar nu begin ik het wel leuk te vinden. Gezellig met allemaal lokale bevolking en harde muziek.

Vanavond een beetje rustig gehouden, morgen moeten we om 7u op het busstation klaar staan voor de bus richting Tamale.
Good night!

Liefs, Eva

Vanavond weer lekker gegeten, een soort rijst met

• 27 Augustus 2012 - 22:07

Mam:

Leuk zo'n uitgebreid verslag! Wat een belevenissen en dat op dag 1...
    KLM personeel is altijd aardig...dat weet je :) en dan ook nog een push back gekregen van de achterbuurman... wat een toeval... wat een mooi begin van de reis !!!
    Welterusten voor zo meteen en goede reis morgen...ik hoop dat de bus op tijd vertrekt en technisch 12 uur lang oke zal blijven :)...daar gaan we vanuit!!!
    xxxx mam

• 27 Augustus 2012 - 22:12

Papa:

Mooi verhaal Eva. Ik hoop dat de bus morgen in een betere staat is.
    Fijn dat je een Dongel hebt.

Papa.

• 27 Augustus 2012 - 22:22

Leii:

Wat een avontuur schat! Ik denk dat je nu wel heerlijk gaat slapen! Je zal wel kapot zijn van vandaag.
    Succes morgen met je reis naar Tamale! Moet je lang in de tro tro? Haha
    Morgen ga ik ook met de tro tro even naar Haarlem voor de jurk voor de bruiloft! Als ik geslaagd ben stuur ik je een email met de foto! Haha

Love you! Xx

• 27 Augustus 2012 - 22:48

Paul En Paulien {ouders Van Lisa}:

hoi eva wat leuk om ook jou verhalen te horen succes morgen met de bus
    groetjes paul en paulien

• 28 Augustus 2012 - 03:12

Melanie:

Evaaa,

Het klinkt allemaal erg avontuurlijk! Tro tro haha!! Leuk dat je elke keer zulke uitgebreide verhalen plaatst! Dan voel ik toch nog een beetje dat ik bij je ben haha!
    Je zal wel moeten wennen aan de zeer vroege tijden en korte tijden denk ik!
    Maar dat komt wel goed met jou ;)
    Is het lang reizen naar Tamale?

Geniet ervan moppert,

DIkke kus Melanie <3

• 28 Augustus 2012 - 07:54

José, Carl & Adrián:

Klinkt te gek, wil wel even met je ruilen! En nu lekker met de bus, alles wat je onderweg gaat zien en niet weten waar je uiteindelijk terecht komt, dat is gaaf.

doei

José, Carl & Adrián

• 28 Augustus 2012 - 08:54

Nienke:

Hee lieve Eef,

Wat een belevenissen allemaal al voor de eerste dagen. Heel fijn dat je zulk fijn personeel had bij KLM! Dat maakt je reis toch weer aangenamer. Het is natuurlijk een wereld die je niet kunt vergelijken met die van ons. Maar wel stoer van je dat je het gewoon doet! Heel veel succes met alles en geniet ook! Ik ben ben benieuwd naar al je verdere belevenissen.

Liefs,
    Nien

• 28 Augustus 2012 - 09:50

Jennifer:

Goed om te lezen wat mij te wachten staat :)
    Succes!
    Kus,
    Jen.

• 28 Augustus 2012 - 20:49

Adrián:

Hello Eva, I am happy for you. I hope you have a sunny and a great time!
    saludos de Adrián

• 28 Augustus 2012 - 20:56

Astrid Kraaijeveld:

Lieve Eva wat fijn dat je goed bent aangekomen, nu gaat het avontuur echt beginnen! Ik zou wel even om een hoekje mee willen kijken maar zo je belevenissen te lezen is al heel tof, veel succes lieverd xxx Astrid.

• 30 Augustus 2012 - 16:33

Ina Hodl:

Lieve Eva en Lisa,
    Wat fijn om te lezen dat wij jullie een goede reis hebben bezorgd!!
    En nogmaals onwijs stoer dat jullie dit grote avontuur zijn aangegaan..
    Ik zal af en toe even meelezen want ben toch ook wel erg benieuwd naar het vervolg!
    Gr, Ina (jullie stewardess vd KLM)
    PS Misschien komen die oordoppen die ik jullie gegeven heb toch nog van pas voor een betere nachtrust...

• 30 Augustus 2012 - 21:05

Carla Clemens En Rik:

Hi Eva,

Gelukkig goed aangekomen, klaar voor het avontuur.......

succes,

C
    C
    R

• 01 September 2012 - 13:56

Ella:

Hi Eva,

Wist niet dat je al vertrokken was...!
    Heb net je moeder gesproken en heb natuurlijk al het een en ander gehoord.
    Leuk geschreven...klinkt als een heel avontuur!
    Ik ga zo even de andere verslagen lezen...veel succes daar!

Ella